Uudised

2022. aasta edulugude konkurssi võitjad on selgunud!

26. jaanuaril selgusid haridusprogrammi Ettevõtlik Kool edulugude konkursi „Õppimine on põnev!“ laureaadid. Parimad edulood kuulutati välja 26.jaanuaril toimunud virtuaalsel hariduskonverentsil „Teadlikult tulevikku!“. Kokku esitati tänavusele konkursile 168 lugu neljas erinevas kategoorias.

“Ettevõtliku kooli” programmijuhi Piret Torm-Mirontšiku sõnul oli sellel aastal palju ägedaid ja inspireerivaid edulugusid, mille vahel oli raske valikuid teha. Koolides ja lasteaedades leiavad aset väga ettevõtlikud ja elulised tegevused, mida oleks patt mitte teistega jagada. Tuleb tunnistada, et edulugude tase on aasta-aastalt aina kõrgem, ideed ja tegevused on tõesti väga üllatavad ning mitmekülgsed. Kasvatatakse munadest tibusid, vastsetest liblikaid, planeeritakse noortekeskust merekonteinerisse, rajatakse aianurkasid ja terrasse, tegeldakse teatri või vaimse tervisega. Üks hindajate tähelepanek on kindlasti noorte roll praktiliste tegevuste kavandamisel. “Paneme südamele, et noortele võiks anda rohkem vastutust,” lasusus ta.

Nominendid valiti kahes osas: esmalt hinnati lugusid maakondlikul tasemel ning esitati igast maakonnast üleriigilisele hindamisele kolm parimat, mida hakkasid seejärel hindama haridusvaldkonna eksperdid üle Eesti.

Edulugude konkursi laureaadid 2022:

Kategooria „Parim koostöötegu“

Selles kategoorias tunnustatakse partnerite vahelist koostööd, mis väärtustab ettevõtlikku hoiakut või on eeskujuks ettevõtliku õppe metoodika rakendamisel.

Esimese koha saavutas Viljandi Gümnaasiumi edulugu “Nina sisse ja käed külge!”

Teise koha saavutas Tartu Hansa Kooli edulugu “Munast tibud/kana.”

Kolmanda koha saavutas Albu Põhikooli edulugu Albu kogukonna „Sajandi muusikal.“

Kategooria „Parimad praktikad TULEMi rakendamisel”

Selles kategoorias tunnustatakse õpetajat või õpetajate ühistööd, kes on nutikalt rakendanud õpetaja tööriista TULEM.

Esimese koha saavutas Roosna-Alliku Põhikooli edulugu “Meie muudame oma kodukoha kaunimaks.”

Teise koha saavutas Väätsa Põhikooli lõimingu projekt “Teatrifestival.”

Kolmanda koha saavutas Rakvere Rohuaia Lasteaia edulugu “Mustrid meie ümber.”

Kategooria  „Ettevõtlik haridustegu“

Selles kategoorias tunnustatakse isikut, meeskonda, organisatsiooni, kes on algatanud tegevuse koolis, lasteaias, kodus, mis on panustanud noorte ettevõtliku eluhoiaku arendamisesse.

Esimese koha saavutas Tallinna Vanalinna Hariduskolleegiumi edulugu “Loomekas loomeruumi loomine.”

Teise koha saavutas Jõhvi Gümnaasiumi katuseterrassi projekt.

Kolmanda koha saavutas Gustav Adolfi Gümnaasiumi edulugu “Ettevõtlike IT-huviliste õpilaste eesmärgipärane rakendamine kooliellu ehk IT-õpilased.”

Kategooria  „Noorte algatus“

Selles kategoorias tunnustatakse noort või noori, kes on algatanud ja ellu viinud koolis, kogukonnas vm silmapaistva teo.

Esimese koha saavutas Kalmetu Põhikooli edulugu “Lapsevanemad häkkisid noorte sisemaailma.”

Teise koha saavutas Haanja Kooli edulugu “Võrumaa Noorte Seiklusmatk.”

Kolmanda koha saavutas Kohtla-Järve Slaavi Põhikooli edulugu “Kiri presidendile.”

Konverentsil osalejatel oli võimalus osaleda rahva lemmiku valimisel. Rahva lemmikuks valiti Haanja Kooli edulugu “Võrumaa Noorte Seiklusmatk.”

Ettevõtlik Kool andis välja edulugude eriauhinna Parim koostöötegu ja selleks valiti Kunda Ühisgümnaasiumi projekt “Õppepäevad prügiga Kunda Lasteaia Kiisude rühmas”.

Edulugude konkurssi „Õppimine on põnev!“ korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast. Edulugude konkursi eesmärk on soodustada haridusasutustes ettevõtlikku õpet ning ärgitada edulugude kaudu ka teisi koole ja lasteaedasid leidma nutikaid lahendusi, kuidas seda õppetöö raames teha.

Ettevõtlik Kool on haridusprogramm, mis toob koolidesse ja lasteaedadesse rohkem iseseisvat ja ettevõtlikku hoiakut, arendab lastes otsustusvõimet ja ärgitab tegutsemishimu. Ettevõtliku Kooli võrgustikku kuulub 205 õppeasutust üle Eesti, kokku üle 39 000 õpilase.

Tegevusi rahastatakse Euroopa Sotsiaalfondi ja Euroopa Regionaalarengu Fondi toel.

27.01.2023

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo