Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Järvamaa / Roosna-Alliku Põhikool

2022.a edulugude konkursi I koht kategoorias „Parimad praktikad TULEMi rakendamisel“ Roosna-Alliku Põhikooli projekt “Meie muudame oma kodukoha kaunimaks”

Kodukaunistamine ei ole ju mitte ainult oma kodu korda tegemine, see on oma küla või linna eest hoolitsemine. See on oma koduümbrusest ja maast hoolimine. Selleks ei lähe tarvis suurt raha, selleks läheb vaja märkamist, ettevõtlikkust ja ühist vaeva.

Õpilased olid tähele pannud, et meie koduasulas on väga vähe silmailu pakkuvaid suvelilli. Roosna-Alliku alevikus asuvate ettevõtte esiseid ei kaunista juba mitmeid aastaid kaunid suvelilled. Õpilased arvasid, et viimane aeg on seda muuta. Nad külastasid kohalikke ettevõtteid, selgitasid neile oma ettepanekut kasvatada ise suvelilli, et kinkida need kohalikele ettevõtetel.  Seega saab armsasse kodukohta luua silmailu. Nad ise külvasid, kastsid, pikeerisid ja  kasvatasid erinevaid lilletaimi. Kuna aga paljudel ettevõtetel ei olnud lillekaste, siis õpilased muutsid kiiresti oma ideed ja müüsid enda kasvatatud lilli Roosna-Alliku Põhikooli Hoovifestivalil ja Rabarberifestivalil. Saadud tulu läks klassiekskursiooni fondi.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo