Edulood

2022.a edulugude konkursi III koht kategoorias „Parim koostöötegu“ Albu Põhikooli projekt Albu kogukonna „Sajandi muusikal“

„Sajandi muusikal“ – Albu koolipere ja kogukonna sajandi, või siis koolisajandi, suursündmus sai teoks ühtse jõupingutusena tõeliselt nauditavas ja inspireerivas koostöös. Protsess oli loominguliselt mitmekülgne. Meie oma õpetajate loodud libreto ja viisidega lugu endisest mõishärrast Gustav Otto von…, kes hoiab koolil silma peal ja proua Lainest (Koondamis Laine), kes soovib exelitabelis arve kokku lüües imeda selle vana, armsa ja väärika maja oma imemasinasse ja asemel panna QR-koodiga tahvli. Kogu koolipere ja nähtamatu mõisahärra Gustav hakkavad oma erilisust ja vajalikust tõestama. Nagi ikka võidab headus ja kõik saab korda. Nagi ikka õpib sellise ühise loomingulise protsessi käigus mängeldes väga palju, isegi rohkem kui arvata oskaks. See sündmus sai valitud aasta teoks ja paljud õpilased arvasid, et see on kõige erilisem kogemus nende elus. Sünergia, mis lõpuks laval tekkis, kui rohkem, kui 80 inimest koos töötasid ei ole võrreldav millegagi.
Ainult kõikide kollektiivide ühise pingutusena oli võimalik seda teostada. Kokku osales projektis 110 inimest Meie loominguline projekt oli lõimunud kui põimunud nii mitmekülgselt kui veel vähegi võimalik. Koostöö koolipere siseselt, ainealaselt ja kogukonnaga erinevate MTÜde ning organisatsioonidega oli vägev kogemus kõikidele osapooltele.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo