Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Järvamaa / Väätsa Põhikool

2022.a edulugude konkursi III koht kategoorias „Parimad praktikad TULEMi rakendamisel” Väätsa Põhikooli lõiminguprojekt: teatrifestival

Väätsa kooli õpetajate osalemisest ettevõtlike koolide ja Tallinna Ülikooli koolitusel “Õppeainete lõiming ll ja lll kooliastmes” sündis suuremahuline lõiminguprojekt keskastme õpilastele. 

Ettevalmistav tegevus algas jaanuaris loodusõpetuse tundides, kus 5. klassi õpilastel olid teemaks jõed ja järved ning 6. klassil metsatüübid ja nende kooslused. Loodusõpetuses saadud teadmistele tuginedes loodi kirjanduse ja eesti keele tundides muinasjutuliste näidendite tekstid ning kunstis, käsitöös ja tööõpetuses tegelaste kostüümid ja lavakujundused. Projekti vältel tuli õpilastel täita mitmeid rolle: olles stsenaristid, kostüümikunstnikud, lavakujundajad ja näitlejad. Teatrikuu viimasel päeval jõudis kooli teatrifestivalil publiku ette ühtekokku seitse etendust vaatamiseks noorematele koolikaaslastele.

Kogu tegevuse eesmärgiks oli arendada lastes koos tegutsemise oskusi, panna tööle loovus ning anda julgust loominguliseks eneseväljenduseks.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo