Edulood

Jõõpre Kool “Ronimisrada”. Üle-Eestilise edulugude konkursi 2018 nominent kategoorias “Heategu kogukonnale”

Jõõpre Koolil on olemas sise- ja välijõusaal. Õpilaste eesmärgiks oli rajada kooli õuele juba olemasoleva välijõusaali juurde ronimisrada, mis on mõeldud eelkõige noorematele õpilastele vabaaja veetmiseks pikapäevarühma õuetegevuste ajal, Jõõpre lasteaed Jõmmu vanema rühma õpilastele ning ka tegutsemiseks pärast tunde ja  koolivaheaegadel. Jõõpre Kool on Tervistedendav Kool ning seetõttu on noorte teostatud töö igati koolile vajalik liikumisharjumuste kujundamisel. Ronimisraja idee pakkusid välja 8. klassi noormehed Romet Ubakivi, Ranel Tomson ja Kevin Möldre seoses vajadusega teha 8. klassis loovtöö ning kuna tehnoloogiaõpetus on nende poiste lemmik õppeaine ja sportimine üks nende meelistegevusi, siis oli mõte kõigile osapooltele (ka juhendajatele) igati vastuvõetav.

Poisid tutvusid koos töö praktilise osa juhendaja Mati Sutt’iga erinevate ronimisradadega Pärnumaal ja Pärnus, kuid meie kooli hoovi valminud ronimisraja kavand koostati ise lähtuvalt kooli võimalustest materjali hankimisel ja sobivusest juba olemasoleva välijõusaali juurde.

Ronimisrada on olnud väga populaarne- oodatakse lausa järjekorras ning näidatakse üles vahvat visadust raja edukaks läbimiseks.

Pärnu Postimees avaldas 9. mai 2018 artikli „Uus ronimisrada tõmbab Jõõpre lapsi magnetina”

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo