Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Läänemaa / Noarootsi Kool, Palivere Põhikool, Haapsalu Viigi Kool, Uuemõisa Lasteaed-Algkool

Läänemaa õppeasutuse ühisprojekt „Õpilaselt õpilasele“. 2021.a edulugude konkursi II koht kategoorias „Parimad praktikad TULEMi rakendamisel”

Lääne maakonna neli ettevõtlikku kooli – Noarootsi Kool, Palivere Põhikool, Haapsalu Viigi Kool ja Uuemõisa Lasteaed Algkool leppisid kokku, et toovad koolipäevadesse uudsust, vaheldust ja väljakutseid läbi ühise õppimise. Osalesid õpilased 4.-8. klassidest.
Ajakava pandi paika nii, et iga kooli ühe kuni kahe klassi õpilased valmistasid õpetajate juhendamisel ette ja eesmärgistasid õpitoad oma koolile või piirkonnale olulisel teemal ning kutsusid teised koolid üheks päevaks endale külla. Õpetajad olid sel päeval vaatlejad, õpilased olid külaliste vastuvõtjad, oma kooli ja piirkonna tutvustajad, töötubade läbiviijad ja kokkuvõtete tegijad. Iga projektipäeva lõpus tehti toimunust kokkuvõtted ja üks kõiki kohtumisi reflekteeriv kokkuvõte ka projekti viimasel päeval. Kogu ettevõtmine sai salvestatud lühivideona ning esitletud projektijärgselt kõigis koolides ja koolikogukondades. Õpilased said olla väga erinevates rollides ja arendasid tõhusalt oma esinemis- ja juhtimisoskust.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo