Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Jõgevamaa / Põltsamaa Ühisgümnaasium

Põltsamaa Ühisgümnaasium “Asjad, millest keegi ei räägi”. 2020.a edulugude konkursi kategooria “Noorte algatus” II koht

Esitaja: Kertu Liebert, Juhendajad: Stella Lippur, Siiri-Triin Sõmera, Diana Skripkina.

Kolm julget ja algatusvõimelist Põltsamaa Ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilast otsustasid rääkida teemadel, mis noortele tegelikult korda lähevad. Idee autor oli 11. klassi õpilane Stella Lippur, kes tunnetas, et noortega sellistel teemadel ei räägita ning otsustas, et tal on võimalik seda muuta. Ta motiveeris ka kaasõpilasi ning üheskoos kirjutati projekt, otsiti toetajaid ja suheldi nendega.

Noored leidsid inimese, kes mõistab neid ning kes on ise nende probleemidega kokku puutunud ning kutsusid ta noortega rääkima. Osalejad olid väga tänulikud, et said turvalises keskkonnas käsitleda teemasid, mis tavaliselt on tabud ja millest keegi harilikult ei räägi. Nendeks teemadeks olid lähisuhtevägivald, inimsuhted, sõnade jõud ja uimastitest vabanemine. Noortelt noortele tehtud loeng näitas, et probleeme märgatakse ja et nad ei ole oma probleemidega üksi.

Põltsamaa Ühisgümnaasiumis toimus lähisuhtevägivalla, inimsuhte, sõnade jõud ja uimastitest vabanemise teemaline loeng ja viktoriin 170 inimesele.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo