Edulood

Rakvere Rohuaia Lasteaed “Kaubatänav”. Edulugude konkursi 2020 kategoorias „2P (Parimad praktikad)“ I koht

Rahatarkust õpitakse juba varakult ja rahaasjade põhitõdede selgitamine võiks alata lasteaias. Vähemalt Rohuaia lasteaed teeb omalt poolt kõik, et meie kasvandikud oskaksid tulevikus rahaasjades targemaid valikuid teha.

Kõik see sai alguse siis, kui kaks Rohuaia lasteaia ettevõtliku meeskonna liiget käisid ettevõtluskülas tutvumas õppeprogrammiga „Minu raha“ ja tänu Lääne-Viru Arenduskeskuse noorte ettevõtlikkuse koordinaatorile said nad lasteaeda „Minu raha“ mängukomplekti. „Minu raha“ mängimiseks sisustati ettevõtliku meeskonna eestvedamisel lasteaias ühe tühja ruumi Rohuaia kaubatänavaks. Kuna lasteaed peab tähtsaks rohelist mõtteviisi, siis kasutati kaubatänava sisustamisel vana mööblit, nt leiti lasteaiast vanad arhiiviriiulid, kontorilaua, platega koolilauad jms.

Kaubatänava äridesse kauba kogumiseks tegi ettevõtlik meeskond üleskutse kolleegidele, kes kõik hakkasid usinalt tühja taarat ja muid pakendeid koguma. Kodus vaadati ringi pilguga, kas leidub midagi, mida endal vaja ei ole, aga mänguäridesse passiks tuua. Nii täituski kaubatänav üsna kiiresti – vana föön ja lokirullid leidsid koha ilusalongis, vererõhuaparaat ja köharohukarp apteegiriiulil, vana peegel ilmestab riidepoodi, trennitarvikud sobisid hästi spordipoodi jne.

Rohuaia kaubatänavale saadi kokku kuus poodi: toidu-, spordi-, riide-, tööriista-, mänguasja- ja raamatupood. Lisaks apteek koos arsti vastuvõtuga, ilusalong, kohvik ja pank. Kõik lasteaia 11 rühma said ülesande ühistööna kujundada ühe äri reklaamsilt ja üks rühm kujundas Rohuaia kaubatänava sildi.

Kui kaubatänav valmis sai, kutsus ettevõtlik meeskond kõiki lasteaia töötajaid rahamängu mängima. Igal juhul on nüüd paljud Rohuaia lapsed pisut rahatarkust omandanud ja oskavad rahaasjades valikuid teha. Peagi oodatakse Rohuaia kaubatänavale mängima ka kõiki teisi Rakvere linna õpetajaid ja lasteaialapsi, et nemadki saaksid osa lõbusast, kuid samas väga õpetlikust ja elulisest õppeprogrammist.

Projekti viisid läbi Rakvere Rohuaia Lasteaia ettevõtliku meeskonna liikmed.

Edulugude konkurssi „Õppimine on põnev!“ korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast. Edulugude konkursi eesmärk on soodustada haridusasutustes ettevõtlikku õpet ning ärgitada edulugude kaudu ka teisi koole ja lasteaedasid leidma nutikaid lahendusi, kuidas seda õppetöö raames teha.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo