Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Ida-Virumaa / Sillamäe Lasteaed Päikseke

Sillamäe lasteaed Päikseke “Robootika on juba lasteaias” (kategooria “Ettevõtlik lasteaed” 2019 nominent)

Sillamäe lasteaia Päikseke “Robootika on juba lasteaias” on üle-eestilise edulugude konkursi 2019 nominent kategoorias “Ettevõtlik lasteaed”.

Foto: Lasteaed Päikseke

Sillamäe lasteaias Päikseke toimus õppimine õpetajalt-õpetajale ja lapselt-lapsele perioodil 03.09.2018.-30.04.2019.

Sillamäe lasteaia Päikseke õpetajad, lapsed ning lapsevanemaid õppisid, kuidas tegutseda robootika seadmetega.
Robootika muutus lasteaias populaarseks. Lapsed said mängimise kaudu esimesed teadmised seadmete juhtimisest ja programmeerimisest.

Lapsed tegid oma kätega erinevaid õppevahendeid (pilte läbipaistvale matile, mänguasju), kasutasid neid robotitega mängus, mõtlesid välja ja andsid ülesandeid robotitele. Õpetajad koos lastega osalesid õpilasüritustel ja konkurssil “ProgeTiigri tulevikutegijad”, mis oli organiseeritud HITSA poolt. 

Lastele toimus ProgeTiigri tehnoloogia töötuba Code Weeki raames, mida viis läbi õpetaja Narva lasteaiast Põngerjas. Õpetajad organiseerisid oma rühmades näitust “Interaktiivsed mänguasjad kodus”.

Õpetajad asutasid uusi seadmeid lapsevanematega meistriklasside läbiviimisel ning Sillamäe linnaüritusel “Suured talvised mängud”.

Kõik osalejad (nii lapsed, lastevanemad, linnaelanikud) tutvusid robootikaga ja programmeerimis võimalustega. Lasteaias on loodud metoodiline raamat õpetajatele “Robootika lasteaias”, kus on kirjeldatud erinevad õppemängud lastele, mida saab kasutada töös robotitega. 

Antud raamat on koostatud lasteaiaõpetajate poolt. Lisaks on tehtud õppevideo, mille valmistamisel osalesid keelekümblusrühmad „Lepatriinu“, „Mesilased“, „Karikakar“ ja „Kelluke“.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo