Edulood

Tervislik toit tuleb põllult ja aiast

Kategooria “Ettevõtlik lasteaed” II koht – Türi Lasteaed

Muld kastidesse

Tegevuse eesmärk oli tõsta laste teadlikkust meid ümbritsevast keskkonnast, aedviljade kasvatamisest, kasutamisest ja tervislikkusest. Lisaks tagada võimalus lasteaias ise proovida valmistada tervislikke toite või näha nende valmistamist ning teada nende tervislikkust. Kogu tegevus aitas kaasa, et kujundada lastes harjumust toituda tervislikult ja tõsta perede teadlikkust.

Projekti mõjuna võib välja tuua järgmist:

·         Lapsed tunnevad aedvilju.

·         Lapsed söövad igapäevaselt värskeid köögi- ja puuvilju ning marju, teavad nende nimetusi, maitseid ja nende kasulikkust.

·         Lapsed oskavad täiskasvanu juhendamisel teha lihtsamaid töid aedviljade kasvatamisel ja kasutavad tööriistu õigesti. Teavad, kust tulevad aedviljad poodi.

·         Lapsed teavad, et taimede kasvatamiseks tehtavat tööd on võimalik realiseerida ja seeläbi teenida võimalus millekski meeldivaks, milleks antud projekti raames oli mängkeskuse külastus.

·         Taimede kasvatamisel õpivad lapsed nägema taime eluringi, kuidas väiksest seemnest kasvab maitsev aedvili.

·         Lapsed tähtsustavad aedviljade kasvatamist ja tarbimist, peavad oluliseks tervislikku toitumist ning on valmis lähemas pereringis oma kogemusi jagama.

·         Lapsed oskavad iseseisvalt või juhendamisel valmistada smuutisid ja salateid, kujunevad teadmised  aedviljade erinevate kasutusvõimaluste kohta, neid tutvustatakse ka vanematele kodus.

Üllatas lapsevanemate väga toetav suhtumine ja positiivne tagasiside. Laste toitumisharjumused pole ülemäära head, kuid vanemad peavad sellealast tööd oluliseks ja näevad „õpetaja autoriteedi“ ja laste isetegemise abil edasiminekut oluliseks.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo