Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Järvamaa / Väätsa Põhikool

Väätsa Põhikooli projekt “Träsh walk” (nominent kategoorias “Parim koostöö partneriga”)

Väätsa Põhikooli “Träsh walk” on üle-eestilise edulugude konkursi 2019 nominent kategoorias “Parim koostöö partneriga”. 

Foto: Väätsa Põhikool

Idee seeme idanes 8. klassi ettevõtlusõppe käigus toimunud Väätsa Prügila külastusel.

Seal ilmnes asjaolu, et tegelikult ei osata kodudes õigesti jäätmeid sorteerida ja paraku satub endiselt liiga palju olmeprügi hulka pakendeid, mida saaks taaskasutada. Prügimajandus on väga suunatud taaskasutusele ja üllatavalt palju prügi saab lõplikult realiseerida. Loomulikult pidasime oluliseks selles osas midagi ära teha. 

Arutasime õpilasesindusega ja idee hakkas vaikselt teostuse poole liikuma. TräshWalk soovis populariseerida Väätsa Põhikoolis taaskasutust ja keskkonnahoidu. Tahtsime, et õpilased astuksid enda mugavustsoonist välja ja looksid kõik koos taaskasutavatest materjalidest loovaid riideesemeid. 

Õppetööga oli see seotud nii käsitööga ning loodusõpetusega. Üritus aitas käsitöös areneda ja loovust proovile panna. Riideesemeid lubati valmistada ka käsitöötundides. Keskkonnaprobleemide tähtsust aitasid esile tuua loodusõpetuse tunnid. Üritus oli avatud kogu meie kogukonnale. Kuigi Eestis on selliseid moeetendusi ennegi tehtud, pole need veel populaarseks saanud. Nii loodab ka TräshWalk, et meie tegemised aitavad muuta keskkonnasäästlikud üritused trendikas ja oluliseks ning tuua tähelepanu olulisele ja vajalikule. See, kuidas me taaskasutame ja oma keskkonda hoiame on oluline mitte ainult täna, vaid oluline ka tulevastele põlvedele.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo