Ajalugu

2023. aastal liitus haridusprogrammiga 17 õppeasutust, neist 6 lasteaeda ja 11 kooli.

Hariduskonverents

25.-26. jaanuaril toimus Edu ja Tegu hariduskonverents “Teadlikult tulevikku!”. 26. jaanuaril toimus Ettevõtliku Kooli 2022. aasta edulugude konkursi „Õppimine on põnev!“ võitjate väljakuulutamine ja Ettevõtliku Kooli standardi saavutanud koolide tunnustamised.

Ettevõtlik Kooli arenguseminar

Maakondlike arenduskeksuste eestvedamisel toimus 28. veebruar -1. märts Rakvere Aqua Spa konverentsikeskuses arenguseminar. Rakvere Aqva spaa konverentsisaali kogunes üle 170 inimese, kes esindasid 11 maakonnast 73 õppeasutust. Seminaril jagasid Sõmeru Kooli direktor ja Ettevõtliku Kooli koolitaja Virge Ong TULEMi rakendamise nippe. Rakvere Rohuaia lasteaia direktor Ene Nool tutvustas lasteaia kogemusi taaskasutuse teemal. Väike-Maarja Gümnaasiumi õppejuht ja direktor jagasid Ettevõtliku Kooli enesehindamise protsessi enda kooli näitel. Teisel päeval said osalejad külastada erinevaid Lääne-Virumaa võrgustiku koole. Tagasiside oli arenguseminarile väga positiivne.

Podcastid

Edu ja Tegu programmi toel valmisid Ettevõtliku Kooli haridusprogrammi kolm podcasti . Esimeses podcastis tuvustavad programmijuht Piret Torm-Mirontšik ja üle-estiline koordinaator Kristel Koddala haridusprogrammi. Teises Sõmeru Põhikool direktor Virge Ong ja Vändra Gümnaasium dirktor Marget Privits ettevõtliku koolikeskkonna kujundamine ja juhi vaatenurki. Kolmandasse podcasti on kaasatud lasteaiad. Rakvere Rohuaia Lasteaia õpetaja Mirjam Hõbemägi ja Tarvastu Lasteaia õppejuht Merike Tulp jagavad eduloo sündimise lugu ning programmi kasust lasteaiale. Viimases neljandas podcastist jagab programmi koolitaja Elisabeth Purga oma kogemusi tööst noortega.

Aasta investeerimistegu 2023 – õpetajate rahatarkuse mentorklubid

Äripäeva investor Toomas annab välja aasta investeerimisteo tiitli. Aasta investeerimisteo vääriliseks tunnistati õpetajate rahatarkuse mentorklubid. Rahandusministeerium koostöös Ettevõtliku Kooli haridusprogrammi ja maakondlike arenduskeskustega algatasid üldhariduskoolide ning lasteaedade õpetajatele mõeldud klubid eesmärgiga õpetajate rahatarkusealaste teadmiste värskendamine, edasiarendamine ja kinnistamine, et nad tunneksid end neis teemades enesekindlamalt ja oskasid neid õpilastele edasi anda.

Ettevõtliku Kooli haridusprogrammi Ettevõtlik õpetaja ja Ettevõtlik projekt aastal 2022

Esmakordselt tunnustas haridusprogramm ettevõtlike õpetajaid ja koostööprojekte. Tunnustamise eesmärgiks on väärtustada ettevõtlikke ja aktiivseid inimesi, kes panustavad haridusprogrammi rakendades õppijate ettevõtlikkuse arendamisse ning projekte, kus pakutakse parimaid lahendusi noorte/laste ja õppeasutuste ettevõtliku hoiaku kujundamisse.

Aasta ettevõtlik õpetaja laureaat on Anneli Dietrich Illuka Koolist. Ettevõtliku Kooli võrgustiku ülese projekti laureaat on Antsla Gümnaasiumi projekt “Ettevõtlikkuse ja ettevõtlusõppe süsteemne arendamine.” Projekti eestvedaja on kooli huvijuht Liivia Rebane.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo