Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Ida-Virumaa / Kohtla-Järve Järve Kool

Ettevõtlik Kohtla-Järve Järve Kool “Veloabi”. 2020.a edulugude konkursi I koht kategoorias „Noorte algatus”

Veloabi idee tekkis Kohtla-Järve Järve Kooli õpilasel Lauri Väinal siis, kui ta nägin, kuidas kaks inimest olid hädas jalgratta tehniliste riketega. Koolis valis Lauri omale loovtööks veloabi teenuse välja töötamise. Kui jalgratturil tekib rattaga mõni probleem, siis ta saab telefoni teel võtta veloabiga ühendust ning  väljakutsele jõudes remondib Lauri ratta kohapeal ära või siis vajadusel toimetab selle enda töökotta.

Veloabi teenuse pakkumiseks ehitas Lauri enda jalgrattale külge haagitava järelkäru, mis on kokku monteeritud vanast ja osaliselt amortiseerunud aiakärust. Kärule on kinnitatud seadmed jalgrataste transportimiseks, mis on kiiresti demonteeritavad ja asemele paigutatakse remonditud.

Töö käigus õppis Lauri kasutama nurklihvijat, värviseadmeid ja värvipüstolit, õppis värvi segama ja tutvus keevitustööga. Töö käigus tuli Lauril ka lisaidee, kuidas leiutist ära kasutada. Koostöös kohaliku omavalitsuse sotsiaalosakonnaga saab ta toimetada abivajajateni toidu, postipaki või muu vajaliku, et kergendada inimeste jalavaeva.

Tegemist oli niivõrd hea leiutise ja ideega, et sellega osales Lauri ka Eesti Teadusagentuuri korraldatud konkursil „ÕPILAS LEIUTAJATE RIIKLIK KONKURSS 2019″.

Edulugude laureaadid kuulutatakse välja virtuaalsel hariduskonverentsil “Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom!” 5. novembril. Osalemiseks on vajalik eelnev registreerumine siin: https://ettevotlusope.edu.ee/konverents/

Edulugude konkurssi „Õppimine on põnev!“ korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast. Edulugude konkursi eesmärk on soodustada haridusasutustes ettevõtlikku õpet ning ärgitada edulugude kaudu ka teisi koole ja lasteaedasid leidma nutikaid lahendusi, kuidas seda õppetöö raames teha.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo