Edulood

Jõõpre kooli eestvedamine “Jõõpre bussipeatuse uuendamine” (kategooria “Heategu kogukonnale” nominent)

“Jõõpre bussipeatuse uuendamine” on üle-eestilise edulugude konkursi 2019 nominent kategoorias “Heategu kogukonnale”.

Jõõpre bussipeatus oli väga halvas seisus – seinte värv koorus, seinad oli kohati soditud, pingid vajasid parandamist. Kuna on laulu- ja tantsupeoaasta, siis noored tahtsid teha midagi teistsugust.

Jõõpre bussipeatuse uuendamine oli seotud nelja 8. klassi õpilase loovtööga “Bussiliiklus ja bussipeatused Eestis. Jõõpre bussipeatuse uuendamine”.

Bussipeatuse uuendamine oli loovtöö praktiline osa. Loovtöös olid lõimitud kunst, ajalugu, informaatika, tehnoloogiaõpetus. Ajaloo ja informaatikaga on seotud loovtöö teooriaosa, kunsti- ning tehnoloogia oskused on näha töö praktilises osas. Töö valmimiseks oli võimalus anda panus ka kogukonnal, sest Jõõpre kaupluses oli välja pandud korjanduskast, kuhu inimesed said soovi korral raha panna. Kokku laekus 163 eurot.

Bussipeatuse kujundamisel kasutati rahvusmustreid ja arhailisi märke. Rahvusmuster on pärit Mihkli kihelkonnast – noortele meeldis sinine toon, mida eesti rahvariietel kohtab harvemini. Rahvuslikud märgid, mida kasutati, pärinevad Mulgimaalt ja Kihnust. Õpilased kasutasid nii lihtmotiive, kontuurjoontega motiive kui ka kombineeritud motiive, mille leidmisel oli abiks juhendaja.

Jõõpre kooli 8. Klassi õpilased Pille-Riin Jaaniste, Kaileen Kasemaa, Karolin Mets ja Mia Pransmann tänavad koos juhendaja Ivi Suti ning kooliperega Jõõpre kaupluse töötajaid ja kõiki lahkeid annetajaid.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo