Edulood

Kohtla-Järve Järve Gümnaasium „Teatrikonverents“. Üle-Eestilise edulugude konkursi 2018 nominent kategoorias “Parim koostöö partneriga”

1. päeval, 09. novembril toimus Noorte teatrikonverents TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia üliõpilastega ning õpilasesinduse presidendi Diana Droboti eestvedamisel kulges päev põneva meeskonnatööna, kus õpilastest koosnev korraldusmeeskond sai oma võimeid proovile panna igas valdkonnas, keegi omas moderaatori rolli, keegi võttis vastutuse jäädvustada päev pilti ja filmi – tegevust jätkus terveks päevaks ja noored said suurepäraselt hakkama. 2. päeval, 10. novembril toimus täiskasvanuile suunatud rakendusteatri konverents Kohtla-Järve Kultuurikeskuses ja Vahtra Loomekeskuses. Pärast konverentsi ettekandeid suunduti Vahtra Loomekeskusesse erinevatesse töötubadesse, kuid üks töötuba viidi läbi ehedas koolikeskkonnas teemal “Draamavõtted emakeeletunnis”. Rõõm on tõdeda, et meie kooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja Ilme Hallik, kes leiab erinevaid viise eesti keele õpetamiseks, sai ainulaadse võimaluse oma põnevaid tegemisi laiemale üldsusele tutvustada. Töötoas osalejatele oli meeldivaks üllatuseks meie noorte õhinapõhine kirjandusteose tutvustamine läbi draamavõtete. See ongi meie kooli õpilaste jaoks tavaline olukord eesti keele või kirjanduse tundides, sest keeleõppeks on draamavõtted üheks parimaks abivahendiks .Teise konverentsi päeva lõpetas ühine koosolemine Põlevkivimuuseumi Valges Saalis. Seekordse sündmuse korralduse eest vastutas meie kooli vilistlane Triinu Teppe, kes hetkel õpib TÜ Viljandi Kultuuriakadeemias. Õhtut juhatasid ÕE noored, Ida-Virumaa Tatari Kultuuriühing tutvustas oma rahvuskööki ja meie kooli teine vilistlane Ainikki Seppar, kes samuti on seotud TÜ Viljandi Kultuuriakadeemiaga, tegi ilusa etteaste oma tantsutrupiga. Oli taas tore midagi ühist korda saata koos praeguste ja endiste õpilastega. Kolmas päev, 11. november algas tunniajase bussiekskursiooniga mööda Kohtla-Järve linna ja giidiks oli meie kooli 3. klassi õpilane Alex Rohesalu. Alex viis ekskursiooni väliskülalistele läbi küll eesti keeles, kuid TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengi ja konverentsi üks korraldajatest Grete Kungla tõlke abil saadi teada, kui põnev on tegelikult Kohtla-Järve linn. Ekskursiooni lõpp-punktiks oli meie koolimaja, kus kella 10.00-15.00 toimus koolipere perepäev, mis seekord kandis nimetust Kultuurikatel. Olles pilootkoolina projektis „Koosõppiv kool“ soovisime käesoleva sündmusega pöörata tähelepanu erinevatele rahvuskultuuridele, sest meie koolipere on mitmekultuuriline pere. Liikudes ringi Järve gümnaasiumi koolimajas said kohalviibijad ülevaate Ida-Virumaal toimetavatest kultuuriseltsidest, sealsetest inimestest ja nende tegemistest. Kohalikke organisatsioone esindasid sel päeval  Ida-Virumaa Tatari Kultuuriühing, Ida-Virumaa Valgevene Kultuuriselts

BEZ, Ida-Virumaa Ingerisoomlaste Selts, Ukraina Kaasmaalus „Dva Koljorõ“;. Eesti kultuuri tutvustas Kiikla rahvamaja laulu- ja näitering Käbid ja Kännud  ja Narvast külastas meie sündmust Vene kogukond RUSITŠ. Etteaste oma tegemistest tegid ka Eesti kirjameeste Ühenduse RUSSKOJE SLOVO eesti poeesia luuletajad-tõlkijad. Aitäh Ida-Virumaa kultuuriseltsidele, et teadvustasite meie kooliperele, kui oluline on rahvuskultuur. Lisaks Kohtla-Järve Järve Gümnaasiumis avatud rahvusseltside töötubadele, teostasid töötube ka konverentsi draamapraktikud: Simon Poole`i ettekanne teemal „One Step Beyond: Further insights into perambulography“; („Samm väljapoole: sügavam sissevaade preambulograafi”) Elisa Ballardini ja David Martinezi töötuba teemal „Body Memories“; (Kehamälu). Aulas sai TÜ Viljandi Kultuuriakadeemia tudengid poolt loodud koolisisesel matka- ja seiklusrajal seigelda ning Maanteeametist teostas Katrin Kärner –Rebane esitluse teemal „Mobiiliga või ilma: kas on võimalik teha kahte tähelepanu nõudvat tegevustühekorraga ja veatult?“ Avatud oli  ÕF kohvik „Buffik“; ning toimus heategevuslik laat, milles osalesid suures osas meie kooli aktiivsed ja ettevõtlikud lapsevanemad koos oma lastega.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo