Edulood

Lüganuse Keskkooli projekt “Lüganuse kihelkond 775”. Kategooria “Noorte/laste algatus” nominent 2016

Kategooria “Heategu kogukonnale” III koht – Lüganuse Keskkool

Lüganuse kihelkonna 775. aastapäeva tähistamisest lähtuvate tegevuste planeerimine ja läbiviimine, kogukonna kaasamine ning kodukoha väärtustamine.

“Lüganuse kihelkond 775” tegevused said alguse fotokonkursi korraldamisega, mille käigus noored tutvusid oma kihelkonna põnevate paikadega. Tegevuse tulemina valminud kalender oli jõululaadal müügihitt. Peale kalendri valmimise tehti jõululaadaks kvaliteetseid esemeid kingitusteks erinevale maitsele. Osa tulust läks ühiskassasse, mille abil soetati kangast rahvusliku rõivastuse õmblemiseks kihelkonnapäevaks. Tegevuste käigus korraldati kooli logo leidmiseks konkurss, ning kooli tutvustamiseks loodi koolitulijatele pinalid reklaamprojekti käigus. Lisaks valmisid tegevuste raames õpilaste ja muusikaõpetaja ühisloominguna kihelkonna regilaul ning folkloorikava.

Tegevused andsid noortele julgust ideede pakkumisel ning nende elluviimisel. Korraldamine andis noortele palju enesekindlust ning aitas neil leida enda tugevaid ja nõrku külgi. Õpitud teadmisi rakendati päriselt kõike ise läbi viies, esemeid valmistades või loomingulise tegevuse käigus. Nad nõudsid õpilastelt suhtlemisoskuste lihvimist ning esinemishirmust ülesaamist. Noored õppisid erinevaid tööeluks vajalikke oskuseid järgmiste tegevuste kaudu: meisterdamine, puutöö, käsitöö, meediasisu loome, müügitöö, loovtöö, folkloorikavaga esinemine. Lisaks õpiti tundma ja kasutama paljusid töövahendeid.

Planeerimis- ning korraldustööd tegid tunnid huvitavaks, kaasasid õpilasi, ning aitasid õpilastel adekvaatselt hinnata oma tugevaid ja nõrku külgi, kindlasti arenes õpilaste koostööoskus. Noored said ise üles näidata tegutsemisaktiivsust.Üllatavaks osutusid 10. klassi poiste puutöö kvaliteet ja -oskused.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo