Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Lääne-Virumaa / Rakvere Eralasteaed Kaur

Rakvere Eralasteaed Kaur “Kanad lasteaias” (kategooria “Ettevõtlik lasteaed” nominent)

Rakvere Eralasteaia Kaur projekt “Kanad lasteaias” on üle-eestilise edulugude konkursi 2019 nominent kategoorias “Ettevõtlik lasteaed”.

Foto: Meelis Meilbaum, Virumaa Teataja

Alates selle aasta märtsikuust on eralasteaias Kaur toimunud erakordne projekt “Kanad lasteaias”. Tegevus kasvas välja eelmise aasta kevadel, kui inkubaatoris hoitud munadest haudusid tibud. Lapses soovisid aga tibud väga endale jätta ja seetõttu otsustati need viia kevadeks Läsna külas asuvasse Suuretüki tallu. 

Nädala jagu enne ülestõusmispühi tõi Rakvere Eralasteaed Kaur Suuretüki talust tagasi varasemalt sinna hauduma viidud kanamunad. Munadest oli selleks ajaks tibud välja koorunud ning üpriski suureks kasvanud. 

Nüüdsest saab igal hommikul lasteaeda saabudes ise pesast “tuliseid“ mune otsimas käia ja kanadega suhelda. Tasuks munade eest kostitavad lapsed kanu naadisalati ja ussikestega. 

Igal nädalavahetusel käivad pered kanasid söötmas – sel perel, kelle kord on pole pikka magamist. Lapsed ajavad vanemad varakult üles ning kodust tuuakse kaasa leivakoorikuid ja muud paremat. Kanad jäävad lastele hoolitsemiseks lasteaia hoovile sügisekülmade tulekuni.

Tegevusega sooviti anda lastele kogemus loomade eest hoolitsemisel ja teadmine kuidas tuleb lauale tervislik toit. Projekti käigus saime tegevusse lõimida kõik ainevaldkonnad, keskkond ja mina, keel ja kõne, matemaatika jne.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo