Edulood

Sillamäe Vanalinna Kool. Multifilm “Rebasesaba juga” ainetel. Edulugude konkurss 2020 kategoorias „2P (Parimad praktikad)“ III koht.

Sillamäe Vanalinna Koolis sai 4.klassi õpilastel mitme õppeainete lõimimise tulemusena valmis oma multifilm Ida-Virumaa kirjaniku Eduard Kont legendi “Rebasesaba juga” ainetel.
2019.aasta märtsis kohtusid Sillamäe Vanalinna Kooli õpilased Ida-Virumaa kirjanikuga Eduard Kont, kes tutvustas nendele legende Ida-Virumaast ning tekitas õpilastes huvi nii lugemise kui ka oma kodupiirkonna väärtuslike paikade vastu. Nii tekkis õpilastel idee teha ühe legendi ainetel põhinev multifilm.

Ideest oli aga vähe, oli vaja välja öelda, kes õpetaks animatsiooni loomise aluseid, kuidas teha vajalikud tegelased ja millest, kuidas teha helindamine, kuidas monteerida ja millal ja kus? Küsimusi oli palju. Siinkohal tuli appi klassiõpetaja, kes on ise käsitööd ja eriti viltimist harrastav inimene. Tehti valmis plaan, kuidas tööõpetuse ja kunsti tundides saab valmistada dekoratsioonid, vajalikud tegelased, taustad jms, lepiti kokku ajakava. Animatsiooni loomist õpetas noortele Sankt-Peterburist Sillamäele tulnud animatsiooni pedagoog, kunstnik ja režissöör Natalia Vorotnikova.

Kuni õppeaasta lõpuni sai multifilmi kontseptsioon ja vajalikud tegelased ja dekoratsioonid valmis. Lepiti kokku, millistel aegade suvevaheaja alguses saavad kokku ja teevad multifilmi, kus ja kes mille eest vastutab. Tööd tehti iga päeva 4-5 tundi, millest sai iga päev valmis umbes 1 minut multifilmi! See oli põnev, kuid aega ja oskusi nõudev tööprotsess! Kuid tulemus on seda väärt! Õpilaste multikas sai Venemaa Saratovi linna festivali Kinovertikal short-listi ja lisandus Sillamäe Muuseumi ja Sillamäe Raamatukogu fondi!

Oktoobris 2019 tehti esimene esitlus ka kooli 1.klassi õpilastele: toimus esilinastus koolis, loojad rääkisid oma tegelase loomisest, nende rollidest tööprotsessist, väiksemad õpilased said tegelasi ja
dekoratsioone päriselus katsuda ja uurida.

Multifilmi (vene keeles) saab vaadata siin:

Projekti viisid ellu Sillamäe Vanalinna kooli õpilased ja õpetajad.

Projekt on nomineeritud kolme parima sekka edulugude konkursil “Õppime on põnev” kategoorias “Parimad praktikad”.

Edulugude laureaadid kuulutatakse välja virtuaalsel hariduskonverentsil “Ennast juhtiv ja väärtust loov noor ei ole imeloom!” 5. novembril. Osalemiseks on vajalik eelnev registreerumine siin: https://ettevotlusope.edu.ee/konverents/

Edulugude konkurssi „Õppimine on põnev!“ korraldab haridusprogramm Ettevõtlik Kool alates 2008. aastast. Edulugude konkursi eesmärk on soodustada haridusasutustes ettevõtlikku õpet ning ärgitada edulugude kaudu ka teisi koole ja lasteaedasid leidma nutikaid lahendusi, kuidas seda õppetöö raames teha.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo