Edulood

0583805C-870F-435B-9F57-76B08AEE1296 Tagasi

Ida-Virumaa / Sillamäe Lasteaed Päikseke

Sillamäe Lasteaed Päikseke projekt “Teeme ise ja õpetame nooremaid.” Üle-eestlise edulugude konkursi 2016 kategooria “Ettevõtlik lasteaed” III koht

Suured ja väikesed lapsed peale mängude meisterdamist

Sillamäe lasteaia Päikseke rühma „Karikakar” lapsed ja õpetajad vaatlesid omatehtud mänguasjad, meenutasid, kui meeldiv ja edukas oli noorematele lastele kingituseks mängu valmistamise protsess. Seejärel, lapsed otsustasid mitte ainult valmistada ja kinkida mänge, vaid õpetada nooremaid lapsi endale mängu tegema. Õpetajaga arutlemise jooksul pakkusid lapsed oma ideid, mis mäng meeldiks noorematele lastele, mis materjaliga saaks kergemini ja paremini mänge teha. Tegevuse raames korraldati kaks töötuba– kõigepealt vanemad lapsed õpetasid noorematele mängu valmistamist ja seejärel mängiti koos.  

Tegevuste käigus said lapsed vastutustundlikumateks, neil arenes hoolitsemistunne, soov rõõmu kinkida ja oma kogemust jagada. Lapsed said koostöökogemuse.

Tegevuse käigus õppisid lapsed suhtlema ja töötama endast nooremate lastega, tundsid suurt rõõmu oma eelneva kogemuse jagamisest ja nooremate laste õpetamisest. Tegevuse jooksul lapsed ja õpetajad leidsid endale sõpru projekti kaasatud partnerite seast. Tegevuse mõned etapid olid kajastatud meedias, mis soodustas lasteaia maine tõstmist ja ettevõtliku õppe propageerimist.

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo