Edulood

Uuemõisa Lasteaed-Algkool “ULAkad märkavad ja jagavad”. Üle-Eestilise edulugude konkursi 2018 nominent kategoorias “Heategu kogukonnale”

Uuemõisa Lasteaed-Algkooli (ULA) õpilased soovisid korraldada fotonäitust, kuid kuna pooleli oli Erasmus+ projekti koostamine, siis sai soov sellesse sisse kirjutatud ning asi võttis rahvusvahelised mõõtmed. Me soovisime, et:

1) meie lapsed õpiksid tundma oma maad ja kultuuri, märkama

kaaslast ja tema huvisid, teadvustama probleeme ümbritsevas keskkonnas;

2) fotode kaudu tutvustada Eestit ja eestlasi projektipartneritele Euroopas;

3) tundma õppida projektis osalevaid riike ning sealseid inimesi.

Näitus sai valmis emadepäeva kontserdiks ning see on väärikas ja põnev. Kõige rohkem vastukaja sai ilmselt teema „Prügi meie ümber“. Sellest teemast tõusis kogukonnale ka praktiline kasu. Lapsed avastasid päris palju „isetekkelisi“ prügimägesid ning osa prügist koristasid pered ise ära, aga tänu kogukonna sekkumisele likvideeriti Uuemõisast prügi täis veetud lagunenud hoone. Järgmised kolm teemat olid rahvakultuur, koostöö, hobid ja vaba aeg. Siin said lapsed rakendada loovust ja tutvustada ennast, oma peret ning hobisid. Ettevõtmine kujunes suuremaks kui me alguses ette kujutasime. Osavõtt oli suurearvuline, õppimisprotsess väljaspool kooli oli tulemuslik ja põnev, koostöö kodu ja kooli vahel toimis. Õnnestumist näitas see, et esialgne plaan teha lihtne veebinäitus kujunes lastevanemate toel päris näituseks ning perede sekkumine tõi kaasa suure hulga prügi koristamise. Seega on muutus ümbritsevas keskkonnas silmaga nähtav. Toimunu kinnitas, et õppimine koostöös on muutusi loov, vajalik ja huvitav. Sobiv oli ka projekti aeg, tärkavas looduses tegutsemine aitas kevadväsimust ületada ja andis õppimisele juurde positiivse hoiaku. Mõned pildid fotonäituses leiate SIIT

Meie veebilehe kasutamisel nõustute veebilehe vajalike küpsiste kasutamisega.

Salvesta Lisainfo